Cercar en aquest blog

dijous, 25 de setembre del 2014

Pràctica 3


Hola a tots i totes!

La següent feina a fer tindrà a veure amb l'escalat i l'escapçament. Parlem d'ESCALAT quan ens referim a convertir, en el nostre cas, una imatge en la mateixa imatge però més petita o gran. Per tant, reduïr o augmentar la MIDA de la imatge seria escalar-la.

Com ja sabreu (de la Tecno de 1r ESO), podem distingir entre 3 tipus d'escala: L'escala NATURAL (1:1, la imatge queda igual que la original), l'escala d'AMPLIACIÓ (2:1, 3:1, 100:1..., la imatge final és molt més gran que la original, útil sobretot si volem veure clarament figures petites o detalls) i l'escala de REDUCCIÓ (1:2, 1:3, 1:10... on la imatge original és molt gran i hem de reduïr-la per a poder representar-la o veure-la en la seva totalitat.

M'agradaria que busquèssiu una imatge mitjana en bmp (igual que en la pràctica anterior) i l'escalèssiu ampliada i reduida. Com que podreu conèixer les mides, m'agradaría que em calculèssiu l'escala que heu aplicat (escala = mida final / mida inicial --> 1:"escala" si es reducció o "escala":1 si és ampliació). Un cop fet, m'envieu les 3 imatges i un word amb el càlcul, el resultat dels escalats i les preguntes de sota comprimit en un zip (o un rar) al meu correu.

Per tant, què heu de fer?

1.- Buscar una imatge mitjana en bmp
2.- Ampliar-la i reduïr-la amb el GIMP (funció d'escalat)
3.- Contestar en un word: Què passa amb la qualitat quan l'ampliem? Què passa quan la reduïm?
4.- Continuar en el word: A quin tipus de publicació (fotolog, wiki, web, treball en word, powerpoint) li deu anar millor una imatge reduïda? I una ampliada?
5.-Calcular i afegir al word les escales
6.- Fer un zip amb les preguntes, el càlcul i les imatges i enviar-m'ho al correu

Recordeu que si teniu qualsevol dubte valoraré especialment que sigueu capaços de resoldre'l de manera autònoma abans de preguntar-me.

Ànim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.