Cercar en aquest blog

dilluns, 4 d’abril del 2011

La música, les cançons i l'àudio

Hola a tothom!

Com ja us vaig avançar en l'entrada anterior del bloc, ara passarem a tractar àudio. La intenció final és que construïu el vostre propi programa de ràdio fet en parelles. Per aquest programa de ràdio, abans de res, hem de trobar una sintonia i uns tons característics per a cada part d'un suposat programa. S'entén que vosaltres escolteu la ràdio i sabeu que en els programes normalment hi trobem:

-La SINTONIA (música o to d'entrada al programa, que pot acompanyar algunes parts sonant de fons i que és el tret musical més característic del programa) que en escoltar-la ja ens fa recordar el programa que sentim o ens permet intuïr de quin tipus serà el programa

-El COP és una melodia curta que indica el canvi entre parts de la mateixa secció (entre els diferents, titulars, per exemple i sol durar entre 1 i 5 segons).

-La CORTINA és una melodia d'entre 10 i 15 segons que separa les seccions o parts dins del mateix (per exemple, el pas de les noticies a una entrevista, el pas d'un reportatge a la informació del temps...) programa.

Per més informació sobre aquests conceptes podeu visitar la web http://recursos.cnice.mec.es/media/radio/bloque2/pag6b.htm



Un cop definit això us explico què farem. En parelles, haureu de fer un programa de ràdio que comptarà amb
1.- Titulars
2.- 3 noticies (sobre l'escola)
3.- Entrevista (a un company o a algú de l'escola)
4.- Esports (de l'escola)
5.- Cultura i música (de l'escola o rodalies)
5.- Informació del temps (a Barcelona)


Amb tot això i les parts musicals que haureu trobat abans, farem i muntarem el programa de ràdio. Per tant, què heu de fer?


1.- Trobar una o vàries cançons i extreure'n la sintonia, la cortina i el cop.
2.- Comprimir-les en un zip i enviar-me-les

Penseu que han de ser apropiades per a un informatiu

Endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.